RADIONICA VERTIKALNOG PLESA, Vinkuran, 18. i 19.3.

18/03/202312:00KamenolomVinkuran
Vertikalni ples, ili popularno wall dancing, specifična je disciplina akrobatiranja u zraku. Ona kombinira suvremenu plesnu tehniku s penjačkim vještinama. Tako dobivamo sasvim jedinstveni način tjelesnog izražavanja u zraku, koji nam, zbog toga što smo vezani penjačkim pojasom oko bokova i zdjelice, u potpunosti oslobođa i ruke i noge, a aktivira centar (core). Plesati i kretati se možemo u svim smjerovima, na boku, naglavačke, možemo se penjati gore i otpuštati prema dolje, možemo izvoditi salta, piruete, stojeve, a možemo zaplesati i u dvoje.
Voditeljica radionice je Ana Bakšić, dugogodišnja članica HGSS-a, speleologinja i akrobatkinja na svili. Kombinacija njezinih iskustava i vještina garantiraju sigurno postavljenu opremu, profesionalno vodstvo od prvih koraka ka kompliciranijim figurama na zidu ili stijeni, te dozu pozitivnog adrenalina.
Uz Anu, radionici će asistirati i Maja Krčelić, kineziologinja, akrobatkinja i suvremena plesačica koja će biti zadužena za zagrijavanje na početku i istezanje na kraju, te ostale članice Triko Cirkus Teatra koje se bave ovom vrstom plesnog akrobatiranja.
Za sudjelovanje u radionici nije potrebno prethodno plesno, akrobatsko ili penjačko predznanje.
Trajanje radionice:
subota, 18.3.2023., 12-15
nedjelja, 19.3.2023., 10-13
Participacija 70Eura
prijave: iva.peter@cirkusanti.hr
Program Triko Cirkus Teatra podržava Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture i medija RH te Grad Zagreb