KOMIK MOTION SHOW

”Shiner podiže fizički teatar na posebnu razinu pokreta i humora – u njegovoj koreografiji, klaunerija postaje zarazno duhovita sofisticirana umjetnost pričanja priče oslanjajući se samo na tijela izvođača i njihovu umješnost: njih šestero uspijevaju gotovo bez riječi ne samo ispričati zaplete koji čine ovaj ludi rollercoaster od predstave, već to uspijevaju činiti duhovito i znalački.”
03/10/202220:00Luda kućaZagreb100kn
06/10/202220:00Luda kućaZagreb100kn

REŽIJA: David Shiner

IGRAJU: David Shiner

Bojan Ban

Iskra Jirsak

Ivan Đuričić

Nikolina Majdak

Iva Peter-Dragan

KOSTIMOGRAFKINJA: Valentina Crnković

ASISTENTICA KOSTIMOGRAFKINJE: Marija Graša

OBLIKOVATELJ SVJETLA: Milan Kovačević

OBLIKOVATELJ ZVUKA: Mario Mirković

DIZAJN VIZUALA: Marko Dješka

ODNOSI S JAVNOŠĆU: Ponto agencija

PRODUKCIJA: Luda kuća, Triko Cirkus Teatar i Ivan Đuričić

Predstava progovara o svakodnevnom životu svakoga od nas, ali na jedan komični klaunski način. To ne bi bilo ništa posebno da se u ovom slučaju ne radi o neverbalnom teatru, pa iako se ne progovori gotovo niti jedna riječ, svaki gledatelj razumije ono što se govori tijelom, povezuje se sa scenama na način na koji mu najbolje odogovara, odnosno kako najbolje rezonira s njim samim…

O velikom uspjehu predstave govori i dugotrajan pljesak publike nakon premijere i prve reprizne izvedbe koja se održala 6.10., al ii kritike koja unisono hvale predstavu izričući komentare poput:

Osim Đuričića i Shinera, u predstavi koja nikoga ne ostavlja nenasmiješenim, igraju i Iva Peter Dragan, Bojan Bak, Iskra Jirsak te Nikolina Majdak. Ta šestorka vodi nas na putovanje kroz nekoliko fantastično osmišljenih minijatura koje možemo promatrati odvojeno, ali i kao cjelinu. Vješto zamišljena, i još uvjerljivije odigrana (nije ni čudo što Shiner obožava svoje glumce), predstava obiluje klaunovskim alatima izvježbanih do tančina.

Ante Peričić, Novi list, 6.10.2022.

Scene su „opake“ ali umjesto sućuti za „oštećene“, kod publike izazivaju smijeh jer su izvedbe „šestero veličanstvenih bedaka“ (kako se sami opisuju) fantastične.

Olga Vujović, Wish.hr

Svaki akter briljantno i urnebesno smiješno igra svoju ulogu. Vješti dakle scenski pokreti i sjajna mimika lica. Demonstriraju visoku mjeru profesionalizma, snalazeći se “lako” gurnuti u vrtlog situacija.

Gabrijela Brletić, 6.10.2022., Jutarnji list

Shiner podiže fizički teatar na posebnu razinu pokreta i humora – u njegovoj koreografiji, klaunerija postaje zarazno duhovita sofisticirana umjetnost pričanja priče oslanjajući se samo na tijela izvođača i njihovu umješnost: njih šestero uspijevaju gotovo bez riječi ne samo ispričati zaplete koji čine ovaj ludi rollercoaster od predstave, već to uspijevaju činiti duhovito i znalački.

Hina, 4.10.2022.

Premijera: 3.10.2022.