ZAGREB CLOWN FESTIVAL 2022

The third edition of contemporary clown theatre festival:

12 – 15 May 2022

Zagreb – KUC Travno, B. Magovca 17  and Triko Cirkus Studio, Vlaška 92

Photo credit: Zé de Paiva

Zagreb Clown Festival: SHE WAS A BOY

A journey between text and song fragments of Mayröcker and Schubert, oscillating between genres and genders, the solo shows a protagonist in search of her or himself, passing by the clown in the attempts of liberation.

Zagreb Clown Festival: ZABORAVI NA DULCINEU

In a small theatre in an even smaller village, an unlikely Maestra dreams of changing the world with her less likely opus. Her problem is that she has only two actresses and both want to play Juliet. When a pizza delivery guy arrives on the scene with a pizza and amnesia, mayhem ensues as the little troupe’s machinations to cast him as Romeo grow to epic proportions.

be my baby

Zagreb Clown Festival: BEE MY BABY

Nakon karijere provedene u zdravstvu Nonono and Eber alias Guilhem and Jean Pierre, partneri jednako na sceni i izvan nje, dolaze do spoznaje da je najučinkovitiji lijek- smijeh. I tada započinju s piruetama i saltima kojima se i danas, nakon skoro desetljeća, ne nadzire kraj. 

the heist

Zagreb Clown Festival: THE HEIST

Inspirirana Eliotovom Pustom zemljom The Heist donosi kritički osvrt o očaju pojedinca u suvremenom svijetu kojeg trese pandemijska groznica. Suočen s tragičnim događajima koji mu drastično mijenjaju život, gospodin Steve, vlasnik restorana i kuhar, pokušava naći izlaz iz vrtloga šokova i neuspijeha u kojem se ne svojom krivnjom nađe zatečen. U isto vrijeme mračna i prozračna, ova komedija raznježit će vam dušu.

Zagreb Clown Festival: MULLET’S MASTERCLASS

Master thespian. Zombi klaun. Vegan. Jean-Paul Mullét rođen je 1726. i umro 1747. S vama će podijeliti scenska znanja i vještine koje je usavršio tijekom svoje stoljetne međunarodne karijere. Od savjeta za pripremu nastupa na audiciji do pronalaženja istine u svakoj ulozi. Mullet bi čak mogao inspirirati glumca u vama! Jer kao što je Shakespeare rekao: Sav svijet je pozornica, čak i stolice u publici.

Zaboravi na Dulcineu

Jedna osebujna Maestra.
Jedno kapitalno djelo koje će promijeniti svijet.
Ali dvije Julije i nula Romea.
Malo kazalište, još manji grad.