MALA VJEŠTICA

Ova maštovita i vesela priča namijenjena je mladim gledateljima od 4 godine naviše, a govori o odrastanju, učenju, odgoju, obrazovanju, ali i o opredjeljenju za dobro.

Mala vještica imala je samo sto dvadeset sedam godina i živjela je u dubokoj šumi s gavranom Abrakasom, prijateljem i savjetnikom. Svake godine u Valpurginoj noći velike vještice plešu svoj ples na koji malene vještice ne smiju dolaziti. Potaknuta znatiželjom, mala je vještica ipak otišla i – bila je kažnjena. Da bi mogla sudjelovati na plesu sljedeće godine, morala je činiti dobra djela te naučiti mnoge čarolije. I tako je započeo uzbudljiv kovitlac događaja: pomagala je dobrima, kažnjavala zločeste, napravila mnoga dobra djela, ali to se i nije baš sviđalo Vijeću vještica…

Ova maštovita i vesela priča namijenjena je mladim gledateljima od 4 godine naviše, a govori o odrastanju, učenju, odgoju, obrazovanju, ali i o opredjeljenju za dobro. U svijetu odraslih, u koji Mala vještica tako silno želi što prije ući, vrijede neka druga pravila od onih koja vrijede u svijetu “malenih”. Mala će vještica našom predstavom poručiti mladoj publici da ne smije izgubiti ideale i svoje snove, da se treba zalagati za dobro, protiviti se zlu i da se jedino činjenjem dobra može odrasti u vrijednu i dostojanstvenu osobu.

Slobodna adaptacija knjige Mala vještica Otfrieda Preusslera

Dramaturginja: Nina Horvat

Redatelj: Ivica Šimić

Igraju: Nikolina Majdak, Anja Matković, Iva Peter-Dragan

Scenografija: Mala scena i TRIKO CIRKUS TEATAR

Kostimografkinja: Tea Bašić

Glazba: Igor Karlić

Oblikovanje svjetla: Milan Kovačević

Grafičko oblikovanje: Zita Novaković i Klasja Habjan

Scenografija za gostovanja: Vedran jukić

Fotografkinja: Ana Šesto

Producentica: Vitomira Lončar

Asistentica producentice: Tatjana Lisac

 

Pogledajte trailer https://www.youtube.com/watch?v=qvFKiUH8bpA’