Acro Act Lab


ACRO ACT LAB   – redoviti je program radionica na zračnim aparatusima (svila, ring, trapez, uže, cloud swing, hammock…) osmišljen za napredne akrobate koji žele svoje vještine usavršiti i podići ih na jedan viši umjetnički nivo. Radionice se odvijaju dva put tjedno, u adekvatno opremljenoj dvorani ( Triko Cirkus Studio- Vlaška 92), a uz treniranje tijela,  polaznike se potiče da uz pomoć
voditeljice, gostujućih suradnika (koreografa, redatelja, dramaturga, glazbenika) i ostalih sudionika,  dublje promišljaju svoje akrobatske točke u izvedbeno kazališnom smislu.

Nakon zajedničkog intenzivnog zagrijavanja, te zagrijavanja na akrobatskim spravama, slijedi «glancanje» tehnike, te improvizacije.
Satovi su tematski orijentirani na tehničke akrobatske elemente, kako bi se stvorila potrebna baza, čistoća pokreta i zajednički žargon, dakle, u početku se trudimo odvojiti od osobne interpretacije, kako bi se doveli u psiho fizički balans u zraku.
Nakon usvajanja određenog zajedničkog jezika, počinje se s  improvizacijama na određenu temu, koje dalje vode u preciznije razvijanje vlastite točke. U toj fazi koncentriramo se na aspekte scenske izvedbe, od unutarnje dramaturgije točke, do izbora idealne glazbe, kostimografije i ostalih elemenata koji budu potrebni.

Osim akrobatskog, ova radionica svim polaznicima će kroz igre i improvizacije nuditi i stjecanje osjećaja za scensku izvedbu, te nezaobilaznu senzaciju prisutnosti, postojanosti tu i sada sa svojom publikom.

Program vodi i koordinira Iva Peter-Dragan, uz povremeno gostujuće voditelje.

Kroz program Acro Act Laba nastala je cjelovečernja akrobatska predstava Snježna Kraljica ( 2016.g.) a trenutno je u produkciji Cabaret Snjeguljica.